Hřbitov byl založen na konci 18. či na začátku 19. století, nejstarší čitelný náhrobek je z roku 1803. Pohřbívalo se zde do roku 1918. Zachováno cca 30 náhrobků, torzo márnice a nízká hřbitovní zeď.
© Milan Caha 08/2009
Graficke pismenko Hřbitov leží na okraji lesa cca 800 jihozápadně od centra obce, na mírném svahu nad silnicí č. 119 z Dobříše na Sedlčany. V létě 2009 byla přístupová cesta ohrazena elektrickým ohradníkem a vybavena výstražnou tabulkou (viz fotogalerie). Automobil lze bezpečně zaparkovat cca 100 m od hřbitova, na odbočce polní (přístupové) cesty ze silnice 119 (GPS 49.72855 14.32195).
M.C., 11.8. 2009

historie

Hřbitov byl založen na konci 18. či na samém začátku 19. století, někdy před rokem 1803. Z tohoto roku pochází nejstarší dochovaný čitelný náhrobek. Pohřbívalo se zde jen do roku 1918. Celkově se zde uchovalo přibližně 30 náhrobků barokního a klasicistního typu. Hřbitov byl opraven roku 1991, v létě 2009 byly patrny stopy novější údržby (vysekaná tráva, opravená roztříštěná stéla). Z márnice se dochovaly zbytky zdiva, nízká hřbitovní zeď je

Milan Caha (zdroj: Blanka Rozkošná, Pavel Jakubec: Židovské památky Čech, Era 2004), 11.8. 2009