Barokní novostavba z roku 1724 na místě dřevěného kostela z 15. století. Kostel nechal postavit hrabě Jan Karel Straka z Nedbalic. Kostel byl opraven v roce 1892. Většina zařízení je barokní, část pochází z původního dřevěného kostela.
© Milan Caha 08/2009
Graficke pismenko Barokní novostavba z roku 1724 na místě dřevěného kostela z 15. století. Kostel nechal postavit hrabě Jan Karel Straka z Nedbalic, tehdejší majitel hornoteplického panství. Kostel byl opraven v roce 1892. Jednoduchý jednolodní kostel s půlkruhově uzavřeným presbytářem. Nástropní malby vznikly v roce 1730, přemalovány byly za opravy v 19. století. Většina zařízení je barokní, v kostele je však i část zařízení z původního dřevěného kostela. Figurální řezba dveří je z roku 1918.
Milan Caha (zdroj: Poche E.: Umělecké památky Čech, díl 4. (T-Ž), Academia, Praha 1982), 8.8. 2009