Původně raně gotický kostel z konce 13. století na návrší v centru obce Svatý Jiří. Barokní přestavba 1757, další úpravy 1823–24, 1899–1900. Celkový vzhled silně zjednodušený. Obklopen funkčním hřbitovem oblého tvaru.
Kostel od jihu
© Ivan Grisa 07/2009
Graficke pismenko Obec Svatý Jiří se nachází na silnici II/315 mezi Chocní a Ústím nad Orlicí. Ke kostelu se odbočuje na křižovatce na severním okraji obce k jihu, kde je i autobusová zastávka. Parkování možné přímo u kostela.
Ivan Grisa , 1.8. 2009

Kostel svatého Jiří ve Svatém Jiří
    Původně raně gotický kostel z konce 13. století na návrší v centru obce Svatý Jiří. Barokní přestavba 1757, další úpravy proběhly v letech 1823–24 a 1899–1900. Celkový vnější vzhled objektu je silně zjednodušený. Obklopuje ho funkční hřbitov oblého tvaru.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 3, Academia 1980, 1.8. 2009