Mariánský sloup postaven pravděpodobně roku 1720. Na trojbokém pilíři socha Panny Marie Immaculaty. Okolo podstavce sloupu sochy sv. Barbory, Floriána a Jana Nepomuckého a v malé jeskyni v podstavci sloupu figura svaté Rozálie.
Mariánský sloup v Blučině.
Graficke pismenko Obec Blučina se nachází asi 16 km jižně od Brna, u dálnice D2, exit 11.
Mariánský sloup najdeme v centru obce, v malém parčíku, ve středu trojúhelníkového náměstí Svobody.

popis

Blučinský Mariánský sloup byl postaven pravděpodobně roku 1720. Na trojbokém pilíři s římskou hlavicí je umístěna socha Panny Marie Immaculaty, obklopena putti (neoděné dětské postavičky) a okřídlenými andělíčky. Podstavec sloupu zdobí sochy sv. Barbory, Floriána a Jana Nepomuckého. V malé jeskyni v podstavci sloupu leží figura svaté Rozálie. Ta pochází ze století devatenáctého.
    Pavel Vítek – zdroj: Umělecké památky Moravy a Slezska 1, Bohumil Samek, Academia 1994, 31.7. 2009

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)