Raně gotický kostel z doby kolem roku 1300, v 19. století proběhly pseudogotické úpravy, které nejvýrazněji ovlivnily podobu věže. V presbytáři a v prostoru pod věží se dochovaly gotické malby z 2. poloviny 14. století.
kostel od severovýchodu
© Milan Caha 07/2009
Graficke pismenko Raně gotický kostel z doby kolem roku 1300, v 19. století proběhly pseudogotické úpravy, které nejvýrazněji ovlivnily podobu věže. Loď byla upravena a prodloužena v letech 1853–55. V presbytáři a v prostoru pod věží se dochovaly gotické malby z 2. poloviny 14. století. Kolem kostela býval hřbitov, na který se pohřbívalo do roku 1787.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 1. A - J. Academia, Praha 1977), 18.7. 2009

popis

Jednolodní kostel s pětibokým presbytářem s opěráky a sakristií na severní straně. Fasády kostela jsou hladké, západní průčelí je členěno pilastry. Věž je hranolovitá, novogoticky upravená roku 1861. Za hlavním oltářem je zazděné hrotité okno s původní kružbou. Hlavní oltář pochází z roku 1870, postranní oltáře z roku 1903. Na věži jsou 3 zvony, nejstarší sv. Václav a Josef z roku 1824. Fresky dochované v presbytáři pocházejí z doby 1320–50.
    Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 1. A - J. Academia, Praha 1977 a www stránky farnosti), 18.7. 2009