Petrohradský dub má obvod kmene 900 cm, výšku 28 m a je starý pravděpodobně 900 let. Zřejmě je pozůstatkem původního lesa, nyní je součástí zámeckého parku.
© Prudký Martin, 06/2009
Graficke pismenko Selský dub v Petrohradě je památným stromem rostoucím přímo pod petrohradským hradem, těsně u cesty mezi vesnicemi Stebno a Petrohrad, za petrohradským hřbitovem. Nelze jej přehlédnout.
Prudký Martin , 14.7. 2009

Selský dub v Petrohradě
    Petrohradský dub stojí v nadmořské výšce 380 m, obvod kmene je 900 cm, výška 28 m a je starý pravděpodobně 900 let. Patří mezi nejlépe zachované, je pravidelně ošetřován. Dutý kmen se větví v osmi metrech, výška koruny je 20 m, průměr koruny je 19 m. Můžeme se domnívat, že je pozůstatkem původního lesa a nyní je součástí zámeckého parku, jenž se rozkládá kolem petrohradského zámku a na úpatí kopce s hradem stejného jména. V kraji se tradovala

Prudký Martin (Jan Němec: Památné stromy), 14.7. 2009