Moje místa 0
Kříž s nástroji Kristova umučení a kohoutem jako symbolem Vzkříšení převezl do Úbislavi z Bavorska zdejší rolník a povozník František Štoural. Opravován 1960, 1988 a 2000.
Celkový pohled na kříž z úbislavské návsi
Úbislav najdeme na silnici III. třídy z Vacova (silnice II/170) do Šebestova (silnice II/145), asi v polovině cesty. Kříž se nachází v centru osady u mostku přes Dílecký potok. Kolem prochází červená značka Stachy - Královský kámen, od které odbočuje žlutá do Javorníku. Po proudu potoka najdeme kemp s koupalištěm.

Kohoutí kříž v Úbislavi u Stach
    Kříž s nástroji Kristova umučení a kohoutem jako symbolem Vzkříšení převezl do Úbislavi z Bavorska na své náklady zdejší rolník a povozník František Štoural. Nechal ho opravit a vztyčit u mostku přes Dílecký potok. Další opravy v letech 1960, 1988 a 2000.
    Ivan Grisa, dle tabule vsazené do zárubní zdi za křížem, 8.7. 2009