Čtyřkřídlý goticko-renesanční zámek postaven kolem r. 1533 Adamem z Říčan. Od r. 1584 do r. 1635 byl majitelem Václav Michna z Vacínova. Od r. 1637 patřil Šternberkům, r. 1948 zkonfiskován. Roku 1982 vyhořel, po restituci postupně opravován.
Graficke pismenko Jedinečný zámeček nedaleko Prahy na cestě do Kutné Hory. Toto místo rozhodně stojí za navštívení. Čeká Vás prohlídka sklepení středověké tvzre z r.1285, podíváte se na barokní umělou jeskyni z r. 1700 s mozaikou z lávové strusky. A dozvíte se spoustu zajímavého.
28.5. 2002

historie

Ranně barokní zámek pánů ze Šternberka ze 17. stol. postavený na středověké tvrzi pánů ze Zásmuk. Za socialismu těžce zdevastovaný armádou. Zámek je v současné době v rekonstrukci.
    28.5. 2002
    Přehled majitelú Zásmuk
    První zmínka o Zásmukách je z r. 1285, kdy zde vládl rod vladyků ze Zásmuk. Dalšími majiteli byli Jindřich z Vojslavic, Oldřich Popel, Václav Popel, Štěpán Anděl z Ronovce. Před r. 1533 získal Zásmuky Adam z Říčan, který zde postavil renesanční zámek. Roku 1584 odkoupil Zásmuky Jan Vchynský z Vchynic. Roku 1637 se majitelem sešlého panství stává Jan Rudolf ze Šternberka. R. 1653 zdědil panství syn Adolf Vratislav. R. 1729 se ujal panství

informační cedule na zámku, 31.1. 2006

tvrz přestavěná na zámek