Obecní dům

bývalá pobočka Rakousko-uherské banky
Novobarokní budova z roku 1915, původně filiálka Rakousko-uherské banky. Od roku 2006 ve správě Opavské kulturní organizace (OKO), prochází přestavbou na Obecní dům města Opavy.
obecní dům
Graficke pismenko Objekt se nachází na konci Ostrožné ulice na hranici se Sady Svobody. Po přestavbě objektu se můžeme těšit na stálou expozici o historii města a jiné dočasné výstavy, konferenční sál Purkmistrů a salónek pojmenovaný po nejvýznamnějšímu purkmistrovi Josefu Janu Schösslerovi, na divadelní a filmový klub Art, a také na Obecní kavárnu.
Opavská Kulturní Organizace, 2.7. 2009

historie

Novobarokní budovu navrhl Rudolf Eisler (1915), pro potřeby Rakousko-uherské banky. Na konci 20. stol v ní sídlila Komerční banka. Od roku 2006 ve správě Opavské kulturní organizace (OKO) a v současné době probíhá přestavba interiérů pro kulturní potřeby města.
    Tomáš Berka , 2.7. 2009

Opava  (OP)