Moje místa 0
Společenské a kulturní centrum Tábora vzniklo na místě starší dřevěné budovy na východní části parkánu. Dnešní budova z let 1894–5 podle projektu Karla Jandy. Svému účelu sloužila do nevydařené rekonstrukce v 90. letech 20. stol. Znovu otevřena 2006.
Hlavní průčelí od jihozápadu
© Ivan Grisa 06/2009
Graficke pismenko Střelnice stojí nad hrází Jordánu. Přímo pod ní kryté patrové placené parkoviště, od centrální zastávky místní MHD (Křižíkovo náměstí/Reálka) asi 200 m.

Táborská Střelnice
    Společenské a kulturní centrum Tábora vzniklo na místě dřevěné budovy z roku 1808 na východní části parkánu. Tu roku 1862 získali táborští právováreční měšťané. Dnešní budova byla postavena v letech 1894–95 podle projektu Karla Jandy z roku 1892. Svému účelu sloužila do nevydařené a nedokončené rekonstrukce v 90. letech 20. stol. Po důkladné rekonstrukci podle projektu Tomáše Šantavého znovu otevřena 2006.
    Ivan Grisa, dle informační tabule na západním boku risalitu hlavního průčelí, 28.6. 2009