Dochovaná část renesanční tvrze z poloviny 16. století, kterou zde postavil zřejmě Přibík Sekerka ze Sedčic stojí ve východní části vesnice. Později sýpka, pak obytný dům. V r. 1948 částečně zbořena.
Celkový pohled na tvrz
Graficke pismenko Z roku 1226 pochází první zmínka o místním statku, kdy se připomínají Otoslav z Radhoště a jeho syn Artleb. První zmínka o tvrzi je až z roku 1409. Připojením v druhé polovině 15. století k Vysokému Mýtu ztratila význam. Při konfiskaci městského majetku v roce 1547 ji získal Přibík Sekerka ze Sedčic a pravděpodobně zde vybudoval nové sídlo. Při prodeji Heřmanu Lukařskému z Lukavce a na Zámrsku roku 1567 se uvádí „dvůr poplužní v Radhošti i s domem při dvoře postaveným“. Jeho vdova prodala tvrz roku 1571 Slavatům z Chlumu, byla připojena k chroustovickému panství. V roce 1661 se připomíná statek Radhošť ...
Petr Nožička, čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí II., Argo 2000, 25.6. 2009

Pardubický kraj