Moje místa 0
Chlebský evangelický sbor ustavený roku 1783 si zřídil svou modlitebnu a hřbitov o tři roky později. Současná stavba z roku 1884 podle projektu E. Prücknera ve stylovém provedení, oscilujícím mezi novorománským a novorenesančním slohem.
Kostel od jihu
© Ivan Grisa 06/2009
Evangelický kostel se nachází uprostřed pozoruhodného hřbitova v severozápadní části obce Chleby u silnice na Oskořínek.
Ivan Grisa , 18.6. 2009

Evangelický kostel v Chlebech
    Chlebský evangelický sbor ustavený roku 1783 si zřídil svou modlitebnu a hřbitov o tři roky později. Jednalo se o prostý toleranční kostel, k němuž byla roku 1874 přistavěna věž. Současná stavba z roku 1884 podle projektu E. Prücknera ve stylovém provedení, oscilujícím mezi novorománským a novorenesančním slohem. Do zdi presbytáře byly přeneseny náhrobky z původního kostela.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1., Academia 1977, 18.6. 2009