Barokní kaple sv. Jana Nepomuckého byla postavena u silnice mezi kamenným a železným mostem, v místech zvaných "Na utopené" v roce 1819. V roce 2002 byla při povodni zatopena a v roce 2003 opravena. Kaplička je památkově chráněna.
© Milan Caha 06/2009
Graficke pismenko Barokní kaple sv. Jana Nepomuckého stojí u silnice mezi kamenným a železným mostem, v místech zvaných "Na utopené". Původní dřevěná kaplička stávala při dřevěné lávce pro pěší, na místě dnešního železného mostu přes Blanici. Kaplička (stejně jako lávka) byla často ničena povodněmi, proto byla v roce 1819 posunuta dále od vody a byla postavena zděná. V roce 2002 byla při povodni téměř celá zatopena a v roce 2003 byla, díky Nadaci Dagmar Havlové, opravena. Kaplička je památkově chráněna.
Milan Caha (zdroj: www stránky obce), 4.6. 2009