Raně barokní kostel postavený v letech 1695–97 na místě raně gotického kostela, zničeného za třicetileté války. Autorem projektu byl architekt J. A. de Maggi.V interiéru byla objevena unikátní freska, znázorňující upálení M. Jana Husa. .
kostel od východu
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Jednolodní raně barokní kostel s obdélníkovou lodí a pětiboce uzavřeným presbytářem stojí na bývalém vojenském hřbitově. Byl postaven v letech 1695–97 na místě raně gotického kostela, zničeného za třicetileté války. Autorem projektu byl architekt J. A. de Maggi. Věž byla přistavěna roku 1719, kruchta z roku 1740. Kostel byl opraven v letech 1891 a 1972. V interiéru byla objevena unikátní freska, znázorňující upálení Mistra Jana Husa. Zajímavé jsou i bohatě vyřezávané lavice, pocházející z doby kolem roku 1730.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 3. P - Š. Academia, Praha 1980), 10.8. 2009

Písek  (PI)