Moje místa 0
Hřebčín vybudovaný v roce 1902 navazuje na tradici chovu koní pro armádu, který v Písku probíhal od roku 1811. Architektonicky zajímavý, památkově chráněný komplex budov z režného zdiva se secesními detaily.
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Hřebčinec nabízí možnost exkurzí – nutno se předem telefonicky dohodnout. Vstupné je: dospělí 50,- Kč, děti 20,- Kč. Délka exkurze dle dohody. Rovněž nabízí možnost jízdy na koni, v roce 2009 byla cena 200 Kč/hodinu.
7.6. 2009

historie

Písek býval dlouho posádkovým městem a přítomnost vojska si vyžádala i založení hřebčince, který by armádu zásoboval kvalitními koni. Původní se nacházel od roku 1811 v Švantlově dvoře u bývalého Měšťanského pivovaru. Protože nebylo možné jej rozšířit, byl v roce 1902 vybudován nový hřebčinec na okraji města směrem na České Budějovice. Architektonicky zajímavý komplex budov z režného zdiva se secesními detaily obsahuje prostorné stáje, jízdárnu,