Severovýchodní část nádvoří
© Ivan Grisa 08/2005
Graficke pismenko Masné krámy najdeme pod kostelem sv. Jiljí a karnerem v Purcnerově ulici. Součást prohlídkové trasy zdejšího musea, prodej vstupenek a začátek prohlídky na zámku.

Masné krámy v Moravských Budějovicích
    Výjimečně dochovaný objekt z roku 1839, který nahradil původní krámy na moravskobudějovickém dolním náměstí, zbořené dva roky předtím. Podkovovitá stavba se vstupní branou z Purcnerovy ulice a osmi (původně 12) krámci po obvodu nádvoří. Tvoří součást místního musea, každý krámec je zařízen jako prodejna jednoho druhu zboží.
    Ivan Grisa, dle B. Samek: Umělecké památky Moravy a Slezska, Academia 1999, 30.5. 2009