Centrální kaple na osmibokém půdorysu postavená snad roku 1735. Ilusivní oltář od J. Kramolína z roku 1790. Několikrát opravována, naposledy v 90. letech 20. století. Díky poloze nad plochým pravým břehem Labe dominuje širokému okolí Dřís.
Kaple od západu za památnými lipami
© Ivan Grisa 05/2009
Graficke pismenko Kaple stojí na jihovýchodním výběžku výrazného chlumu mezi Všetaty a Dřísy. Přístup od Dřís polní cestou (auto lze zaparkovat u jejího napojení na silnici Dřísy - Konětopy), nejbližší železniční zastávka Ovčáry na trati Lysá nad Labem - Ústí nad Labem (po modré značce něco přes kilometr). V okolí několik koupališť ve vytěžených pískovnách.

Kaple svatého Jana Křtitele nad Dřísy
    Centrální kaple na osmibokém půdorysu postavená snad roku 1735. Iluzivní oltář od Josefa Kramolína z roku 1790 s motivem Křtu Kristova. Několikrát opravována, naposledy v 90. letech 20. století. Díky poloze nad plochým pravým břehem Labe dominuje širokému okolí.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1, Academia 1977 , 26.5. 2009