Secesní kostel, vybudovaný v letech 1910–1913 podle projektu městského architekta Franze Holika. Vysvěcen v roce 1914 brněnským biskupem Pavlem Huynem. Uvnitř stylové secesní zařízení.
© Milan Caha 05/2009
Graficke pismenko Secesní kostel, vybudovaný v letech 1910–1913 podle projektu městského architekta Franze Holika. Základní kámen byl vysvěcen a položen 18. srpna 1910, kostel byl vysvěcen v roce 1914 brněnským biskupem Pavlem Huynem.
Milan Caha (zdroj: Samek B.: Umělecké památky Moravy a Slezska 1, A/I, Academia, Praha 1994), 16.7. 2009

popis

Kostel s půdorysem kříže stojí na železobetonové desce nesené železobetonovými piloty. Délka kostela je 46 metrů, šířka 19 metrů. Nad portálem je reliéf Zvěstování Panny Marie. Velké mozaikové okno nad reliéfem znázorňuje svatou Alžbětu Uherskou. Hlavní oltář je secesní, z bílého mramoru. Secesní je i výmalba interiéru a zpovědnice.

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.