Moje místa 0
Z někdejší litovelské sokolovny postavené roku 1892 byl roku 1927 zřízen Husův sbor církve Československé husitské. Slavnostní otevření se konalo 4. 9. 1927, sgrafita pocházejí od Františka Doubravy.
Pohled od severovýchodu
© Ivan Grisa 05/2009
Graficke pismenko Husův sbor stojí na západním břehu Olomouckého rybníka. Od náměstí Přemysla Otakara II. příchod Husovou ulicí (asi 200 m východně).
Sbor přístupný během bohoslužeb (pravidelně v neděli od 9.00).

Husův sbor v Litovli
    Roku 1892 byla na břehu Olomouckého rybníka postavena sokolovna, která po několika přestavbách zahrnovala i některé kulturní instituce (např. veřejná čítárna). Po devastaci za I. světové války budovu koupilo město a následně ji prodalo církvi Československé husitské. Slavnostní otevření se konalo 4. 9. 1927, sgrafita pocházejí od Františka Doubravy. Poslední oprava v 90. letech 20. století.
    Ivan Grisa, dle informační tabule stezky Litovelskou historií u Olomouckého rybníka, 13.5. 2009