Barokní sloup v rozšíření šternberské Bezručovy ulice s plastikou Bolestného Krista (Ecce homo, Ejhle člověk). V relevantní literatuře se nepodařilo najít bližší údaje (doba vzniku, autor). V posledních letech opraven.
Celkový pohled od jihovýchodu
© Ivan Grisa 05/2009
Graficke pismenko Sloup stojí v severní části Bezručovy ulice, u jejího napojení na Olomouckou. V sousedství se nachází několik pozoruhodných klasicistních měšťanských domů.

Sloup se sochou Ecce homo ve Šternberku
    Barokní sloup v rozšíření Bezručovy ulice s plastikou Bolestného Krista (Ecce homo, Ejhle člověk). V relevantní literatuře se nepodařilo najít bližší údaje (doba vzniku, autor). V posledních letech byl sloup opraven. Název symbolu se přenesl i na strmou silnici s mnoha zatáčkami ze Šternberka do Lipiny, na které se pořádá stejnojmenný závod automobilů do vrchu. Latinskou větu Ecce homo (= Ejhle člověk) měl pronést Pilát Pontský, když předváděl