Původně barokní patrový zámek postavený v pol. 18. století. Přestavěn v pol. 19. století. V současné době velmi zchátralý.
Zámek v Hrádku na Vlárské dráze
Průčelí zámku
© Pavel Vítek 05/2009
Graficke pismenko Hrádek na Vlárské dráze byla původně samostatná obec. Od roku 1960 je místní částí města Slavičín. Od centra města je vzdálena 2 km jihovýchodním směrem. Železniční stanice, která se zde na Vlárské dráze nachází, nese název Slavičín.

historie

Obec se poprvé se připomíná roku 1412. Tehdy byla součástí brumovského panství. Jak napovídá název, stával zde nevelký hrad neb tvrz, který ale v písemných pramenech není zcela s jistotou doložen. V polovině 18. století zde Bujakovští z Knurova postavili zámek. Za Lederer-Trattnerů byl v 2. polovině 19. století upraven. Posledními majiteli byli Wichterlové.

popis

Zámek je patrová barokní budova, v současné době velmi zchátralá. Původně k hlavní budově přiléhala boční přízemní křídla, nyní již téměř zcela zlikvidovaná.