Původně barokní kaple z roku 1724, kolem 1786 zřízen hřbitov. Zrušena 1806, poté vojenské skladiště. Obnova a rozšíření na kostel nákladem zdejšího koželuha J. Harrera 1815 (směl si zde zřídit rodinnou hrobku). Opravy 1857 a 2009. Hřbitov rozšířen 1878.
Pohled od jihu
© Ivan Grisa 04/2009
Graficke pismenko Hřbitov s kostelem Panny Marie Sedmibolestné se nachází na západním okraji města u křižovatky ulic Krále Jiřího, Sadová a U vodojemu. Parkování možné u jižního i hlavního vstupu, od železniční zastávky asi 1,5 km.
Ivan Grisa , 2.5. 2009

Kostel Panny Marie Sedmibolestné v Týnci nad Labem
    Původně barokní kaple z roku 1724 (nebo 1682), kolem 1786 zřízen hřbitov. Kaple pro zchátralost zrušena 1806, poté vojenské skladiště. Obnova a rozšíření na kostel nákladem zdejšího koželuha J. Harrera 1815, který si zde zato směl zřídit rodinnou hrobku. Tehdy byla postavena pozdně barokní loď a po obou bocích původní kaple dřevěné oratoře na sloupcích. Opravy 1857 a 2009. Hřbitov rozšířen 1878.
    Ivan Grisa, dle K. Kuča, Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, 7. díl, str. 777, Libri 2008, 2.5. 2009