Pozdně barokní stavba od Františka Jedličky z Heřmanova Městce z roku 1782 nahradila původní radnici, která stála uprostřed náměstí. Hodiny instalovány 1854, přestavba interiérů 1977. Sídlo městského úřadu.
Hlavní průčelí
© Ivan Grisa 04/2009
Graficke pismenko Radnice stojí v jižním rohu trojúhelníkového týneckého Masarykova náměstí. Přímo před ní lze bezplatně parkovat, nacházejí se zde i autobusové zastávky. Železniční zastávka na trati Praha - Česká Třebová necelý kilometr jižně v údolí Labe.
Radnice přístupná v úředních hodinách městského úřadu (viz kontaktní informace).
Ivan Grisa , 2.5. 2009

Radnice v Týnci nad Labem
    Pozdně barokní stavba od Františka Jedličky z Heřmanova Městce z roku 1782 nahradila původní radnici, která stála uprostřed náměstí. Ta vznikla roku 1586, 1731 se zčásti zřítila při vichřici a po postavení nové radnice byla zbořena. Na nové radnici byly roku 1854 instalovány hodiny, interiéry prošly přestavbou roku 1977. Sídlo městského úřadu.
    Ivan Grisa, dle K. Kuča, Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, 7. díl, str. 777, Libri 2008, 2.5. 2009