Barokní kostel postavený v 1728–37 na místě staršího předchůdce stavitelem Františkem Jedličkou podle projektu Tomáše Haffeneckera. Spodní část věže gotická, zvýšena 1860 Františkem Schmoranzem. Opravy 1924, 1935 a na konci 20. století.
Kostel stojí na Masarykově náměstí, naproti radnici.
Ivan Grisa , 2.5. 2009

Kostel svaté Maří Mgdalény v Lázních Bohdanči
    Barokní kostel postavený v 1728–37 na místě staršího předchůdce stavitelem Františkem Jedličkou z Heřmanova Městce podle projektu Tomáše Haffeneckera. Spodní část věže gotická, zvýšena 1860 Františkem Schmoranzem. Opravy 1924 (nástropní fresky A. Hauslera), 1935 a na konci 20. století. Od konce 18. století do roku 1907 byla v kostele instalována třetina varhan ze sedleckého klášterního chrámu. Střechou věže dodnes prostupuje komín z bytu

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol., Umělecké památky Čech, svazek 1, Academia 1977 a webové stránky města Lázně Bohdaneč, 2.5. 2009