Lázeňský pavilon v kubistickém stylu, postavený 1911–13, jedna z prvních realisací architekta Josefa Gočára. Roku 1926 zřízeno mansardové patro, v průběhu 20. století obestavěn dalšími lázeňskými budovami. Dnes knihovna a lázeňský ubytovací dům.
Pohled od jihozápadu
© Ivan Grisa 04/2009
Graficke pismenko Lázeňský dům Pavilon Gočár najdeme v lázeňském parku severovýchodně od zdejší radnice. Dostupný průchodem a parkovou cestou z Pernštýnské ulice (silnice I/33), kde lze i parkovat. Z Pardubic trolejbusová linka 3 (od hlavního nádraží).
Ivan Grisa , 2.5. 2009

Lázeňský dům Gočár v Lázních Bohdanči
    Lázeňský pavilon v kubistickém stylu, postavený 1911–13, jedna z prvních realisací architekta Josefa Gočára, narozeného v nedalekém Semíně (jeho rodiče pohřbeni v Bohdanči). Roku 1926 zřízeno mansardové patro, v průběhu 20. století obestavěn dalšími lázeňskými budovami. Dnes knihovna a lázeňský ubytovací dům.
    Ivan Grisa, dle webové stránky města Lázně Bohdaneč, 2.5. 2009