Radnice postavená roku 1530 na parcelách tří starších domů s využitím architektonických článků z pardubické pernštejnské terakotové dílny. Přestavěna 1772, upravována v 19. a 20. století. Dnes sídlo městského úřadu, v přízemí restaurace.
Graficke pismenko Radnice stojí ve středu východní fronty náměstí, před ní okružní křižovatka silnic I/36 a II/333. Parkování možné za poplatek severně od ní (u lázeňského areálu), bezplatně na parkovištích v okolí náměstí. Z Pardubic trolejbusová linka 3 (od hlavního nádraží).
Úřední hodiny městského úřadu pondělí a středa 8.00–17.00, otevírací doba restaurace denně 11.00–22.00.
Ivan Grisa , 2.5. 2009

Radnice v Lázních Bohdaneč
    Radnice postavená při přestavbě městečka roku 1530 na parcelách tří starších domů s využitím architektonických článků z pardubické pernštejnské terakotové dílny. Přestavěna roku 1772 (rozšířena k severu), upravována v 19. a 20. století. Dnes sídlo městského úřadu, v přízemí restaurace.
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol., Umělecké památky Čech, svazek 1, str. 90, Academia 1977, 2.5. 2009