Secesní dřevěný kostel z let 1904 až 1905, dílo architekta Emila Králíčka z projekčního ateliéru stavitele Matěje Blechy. Původně provizorní stavba na 5 let. V roce 1987 byl prohlášen nemovitou kulturní památkou.
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Kostel sv. Vojtěcha je v blízkosti Libeňského zámku. V jeho bezprostředním sousedství je zajímavá a monumentální stavba secesní sokolovny z let 1909–1910, která je, stejně jako kostel, dílem architekta Emila Králíčka a firmy Matěje Blechy z Karlína.
8.5. 2009

historie

Secesní dřevěný kostel sv. Vojtěcha byl postaven v letech 1904 až 1905 podle projektu architekta Emila Králíčka z projekčního ateliéru karlínského stavitele Matěje Blechy. Vystavěn byl nákladem katolického Spolku sv. Bonifáce v Emauzích, pozemky pronajali majitelé usedlosti Košínka, rytíři z Hermannswörthu. Původně byl zamýšlen jako provizórium na 5 let. V roce 1913 bylo chváleno prodlouženo povolení existence kostela do 1. července 1919. Po

Praha 8-Libeň