Kostel svatého Petra a Pavla je datován od roku 1768. V roce 1854 sem byly dodatečně zabudovány kostelní varhany.
Kostel sv. Petra a Pavla v Hraničných Petrovicích

Hraničné Petrovice

Graficke pismenko Hraničné Petrovice leží na úpatí Nízkého Jeseníku. Obec vznikla kolem roku 1798 spojením dvou blízko sebe ležících vsí Hraničná a Petrovice, jejich historie dle latinských listin sahá až do roku 1364. Do roku 1945 byla obec osídlena zejména německými obyvateli a několika starousedlíky. V současné době žije v obci 138 obyvatel, je zde vybudováno hezké sportovní zázemí i s tenisovým kurtem. Dlouholetou tradici má hasičský sbor a sportovní klub hrající kopanou. V blízkosti obce se ve výšce 638 metrů nad mořem nachází nejvýše položená silnice 3. třídy v okrese Olomouc. Je odtud překrásná vyhlídka na Hrubý Jeseník s nejvyšší horou Praděd, na roviny Hané a na hrady Bouzov a Mírov.
Jaroslav Šefčík ( OÚ Hraničné Petrovice ), 13.4. 2009

Olomouc  (OL)