Radnice od severozápadu
© Ivan Grisa 05/2008
Graficke pismenko Radnice stojí na jižní straně lomnického náměstí. V jejím sousedství prodejna smíšeného zboží (tedy i potravin). Parkování a autobusová stanice přímo na náměstí.
Ivan Grisa , 12.4. 2009

Radnice v Lomnici
    O vzniku radnice neexistují písemné prameny, předpokládá se účast některého ze stavitelů protějšího chrámu na přelomu 60. a 70. let 17. století. Od té doby nepřetržitě sídlem správy obce, poslední oprava v 90. letech 20. století. Ve věži hodinové cimbály z roku 1766, údajně přenesené z hodinové věže zámku.
    Ivan Grisa,dle B. Samek, Umělecké památky Moravy a Slezska, 2. svazek, str. 407, Academia 1999, 12.4. 2009

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.