Kaple Nanebevzetí Panny Marie je drobná jednolodní barokní stavba z r. 1752. Jako presbytář byla použita starší raně barokní viniční kaple z konce 17. století. Kaple byla rekonstruována v r. 1999.
pohled od jihovýchodu
© Milan Caha 04/2009
Graficke pismenko Kaple leží vedle letohrádku Klamovka. Dostupná je snadno městskou hromadnou dopravou – nejbližší zastávka MHD (bus 149, 191, 217 a tram 4,7,9,10 a pro noční návštěvníky 58 a 59) je Klamovka.
7.4. 2009

historie

Kaple Nanebevzetí Panny Marie je drobná jednolodní barokní stavba obdélníkového půdorysu, vystavěná v roce 1752. Je nejstarší dochovanou sakrální stavbou na území Košíř. Pro kněžiště byla použita starší raně barokní viniční kaple z konce 17. století. Kaple byla rekonstruována v roce 1999. Bohoslužby se zde konají v pondělí a úterý v 7:30 hodin, mimo dobu letních prázdnin.
    Milan Caha (zdroj: Škoda, E: Pražské svatyně, Libri, Praha 2002), 7.4. 2009

Praha 5-Košíře