Nový hřbitov založen v roce 1903 a používán sporadicky do konce 20. století. Dochováno cca 600 novodobých náhrobků. V novobarokní hrobce u východní zdi hřbitova jsou pohřbeni Porgesové z Porthaimu.
© Milan Caha 04/2009
Graficke pismenko Nový židovský hřbitov tvoří samostatnou část komunálního hřbitova na Malvazinkách. Vchod z Peroutkovy ulice najdeme mezi hřbitovní zdí komunálního hřbitova a novou adventistickou modlitebnou. Nedaleko je zastávka autobusu 137 Urbanova.
17.4. 2009

popis

Nový hřbitov vznikl v roce 1903 a používán byl sporadicky do konce 20. století. V osmdesátých letech byla jeho plocha zmenšena o dětské oddělení; na této ploše byla postavena v letech 1982–85 adventistická modlitebna. Rovněž na jižní straně je hřbitov zmenšen plotem, za kterým je domek se zahrádkou, sloužící pravděpodobně k bydlení. Na hřbitově je cca 600 novodobých náhrobků (převážně z černého umělého kamene). Dominantou východní části je

židovské památky
    Praha 5-Smíchov