Moje místa 0
Kostel z let 1787–91, přestavěn z kaple Jana Nepomuckého z roku 1752. V roce 1828 byla přistavěna věž. Po válce chátral. Opraven a znovu vysvěcen v roce 1993.
© Milan Caha 03/2009
Graficke pismenko V letech 1751–1752 byla postavena barokní kaple Jana Nepomuckého. Ta byla v letech 1787–91 přestavěna na kostel. Roku 1828 byla přistavěna věž (zvon s nápisem a datem 1506 byl původně v Litoměřicích). Kostel po 2. světové válce chátral. Koncem osmdesátých let 20. století byl kostel značně zchátralý a hřbitov zpustlý. Záchrana obou proběhla v letech 1992–1993, další opravy proběhly okolo roku 2005.
7.5. 2009

popis

Barokní jednolodní kostel se čtvercovým presbytářem, obdélnou sakristií na severní straně, obdélnou předsíní a hranolovou věží na západní straně lodi. Presbytář je sklenut plackou, loď je plochostropá, sakristie má klenbu valenou s lunetami. V lodi je dřevěná, trojramenná kruchta. Zařízení je převážně z 19. století. Starší vyřezávaná dřevěná kazatelna pochází z druhé čtvrtiny 18. století. Zpovědnice je z doby kolem roku 1700, socha Panny Marie z