Pozdně renesanční budova fojtství (rychty) z druhé poloviny 16. století stojí pravděpodobně na starších základech. Roku 1775 barokně přestavěna. Z hospodářských budov se dochovala průjezdní brána s plným obloukem, ostatní křídla čtvercového areálu zbourána před r. 1990. Dnes slouží k rekreaci.
© Milan Caha 03/2009
Graficke pismenko Pozdně renesanční stavba z druhé poloviny 16. století byla pravděpodobně postavena na starších základech. Budova fojtství (rychty) byla v roce 1775 barokně přestavěna. Datace této přetavby je uvedena na klenáku průjezdní brány ze strany bývalého nádvoří. Obytná budova je patrová, má obdélný půdorys a je orientovaná přibližně ve směru JV - SZ. Z hospodářských budov se dochovalo pouze křídlo přiléhající k jihovýchodnímu rohu obytné budovy. Jeho dominantou je průjezdní brána s mohutným plným obloukem. Ostatní křídla, která původně uzavírala čtvercový areál, byla neudržovaná, po roce 1975 chátrala a byla zbourána před rokem 1990, v době kdy objekt ...

Shocart turistické mapy 1:100 000

Turistické mapy Shocart 1:100 000, když 50 jsou moc podrobné.