Hrady.cz
Jednolodní kostel pravděpodobně z 2. pol. 14. století na hraně nad severním břehem Chomutovky, obklopený bývalým hřbitovem s renesanční vstupní branou. Poměrně vysoká věž obranného charakteru. Úpravy v 19. století (okna věže).
Kostel od severozápadu
© Ivan Grisa 03/2009
Graficke pismenko Bítozeves leží v údolí Chomutovky, hluboce zařízlém do okolní tabule. Od silnice I/7 odbočit na křižovatce s II/250 a po druhé jmenované silnici směr Raná. Kostelní věž je vidět hned po výjezdu z křižovatky, je nutno překonat údolí Chomutovky a nepřehlednou zatáčku u hřbitovní zdi. Za ní prostor k zaparkování.
Autobusové spojení z Postoloprt nečetné, nejbližší železniční zastávka Výškov v Čechách (trať Most - Žatec) asi 2,5 km severovýchodně.
Ivan Grisa , 23.3. 2009

Kostel sv. Michaela v Bítozevsi
    Jednolodní kostel pravděpodobně z 2. pol. 14. století na hraně nad severním břehem Chomutovky, obklopený bývalým hřbitovem s renesanční vstupní branou. Ve druhé polovině 16. století doplněn několika figurálními náhrobníky. Poměrně vysoká věž obranného charakteru s opěrnými pilíři a vstupem od severu do patra (původně snad i se spalnou lávkou). Úpravy v 19. století (okna věže). Vnitřní zařízení většinou novogotické.
    Ivan Grisa, dle Dobroslav Líbal: Katalog gotické architektury v České republice do husitských válek, Unicornis, Praha 2001; kol.: Umělecké památky Čech, část 1. [A/J], Academia, Praha 1977, 23.3. 2009