Dnes barokní kostel sv. Martina, připomínán na poč. 12. stol., farní r. 1145. Přestavěn raně barokně kolem r. 1650, v 18. stol. upraven a obnoven v r. 1880. Od. r. 2004 v soukromých rukou, postupně opravován. V sousedství hodnotná barokní fara.
© Milan Caha 03/2008
Graficke pismenko Kostel sv. Martina pochází podle některých pramenů již z počátku 12. století, jako farní zmiňován roku 1145. Gotický kostel s věží ze 13. století byl přestavěn raně barokně kolem roku 1650. Koncem 18. století přestavěn a obnoven v roce 1880. Zchátralý kostel získali v roce 2004 spolu s sousední barokní farou manželé Naďa Erbenová a Radek Paulík, kteří zde provozují ekofarmu a snaží o záchranu obou památek.
Milan Caha (zdroj: Poche E.: Umělecké památky Čech 3 (P-Š), Academia, Praha1980), 19.4. 2009

popis

Jednolodní obdélníkový kostel s pravoúhlým presbytářem, s (původně gotickou) věží na severní straně a s předsíní na západní straně. Interiér zdoben štuky z 18. století. Zařízení je převážně pozdně barokní z 2. poloviny 18. století. Křtitelnice pochází z původního kostela, zničeného v roce 1640 Švédy. Lavice z doby po r. 1700. Obrazy sv. Jana Nepomuckého a sv. Kryštofa z doby kolem r. 1700 jsou připisována Karlu Škrétovi.