Mohutná oboustranná výklenková kaple s výrazným volutovým štítem stojí na návsi. Byla postavena začátkem 19. století a obnovena koncem 20. století.
čelní pohled
© Milan Caha 06/2008
Graficke pismenko Horosedly leží přibližně 2 km od Mirovic, nedaleko křižovatky silnice č. 4 se silnicí č. 19. Obec, původně zvaná Horusedly, je poprvé připomínána roku 1234, kdy ji pražský biskup Jan připojil k příbramskému panství. V obci stávala renesanční tvrz, přeměněná na barokní zámek, který se později stal součástí statku Schwarzenberků. Součástí panského sídla byla i kaple sv. Jana Nepomuckého.

Malebná a poměrně mohutná výklenková kaple stojí na návsi, jižně od bývalého zámku a kaple sv. Jana Nepomuckého. Byla postavena začátkem 19. století a obnovena koncem 20. století. Kaple je oboustranná, obraz ve výklenku je však obnoven pouze na jižní straně. Kaple má výrazný volutový štít.

Písek  (PI)
    Horosedly