Původně gotický kostel z druhé poloviny 14. století, jako farní je zmiňován roku 1356. Kostel byl přestavěn Janem Šťastným Chanovským a na Krašově v letech 1723–24. V závěru presbytáře se uchovaly fragmenty nástěnných maleb z 15. století.
kostel od severovýchodu - od tvrze
© Milan Caha 06/2008
Graficke pismenko Původně gotický kostel z druhé poloviny 14. století (Soupis památek sice uvádí, že v kostele existoval zápis, uvádějící vznik kostela již v roce 1241, novější prameny jej však neuvádějí). Jako farní je zmiňován roku 1356 (zápisy z roku 1366 se na faře uchovaly ještě v roce 1762). Kostel byl přestavěn Janem Šťastným Chanovským a na Krašově v letech 1723–24.
Milan Caha (zdroj: Soukup J.: Soupis památek historických a uměleckých v Království českém, ročník 33. Politický okres písecký, Praha 1910), 16.7. 2009

popis

Jednolodní obdélný kostel s presbytářem zakončeným dvěma segmenty šestiúhelníka. Presbytář je opatřen opěráky, dnes je plochostropý, původně však byl sklenut klenbou na klínových žebrech s ostruhovým podseknutím. V závěru presbytáře je fragment nástěnných maleb z 15. století. Po straně presbytáře je sakristie a kaple Božího hrobu.