Hrady.cz
Klasicistní zámeček tvoří součást hospodářského dvora, který patřil ke kadaňským městským statkům. Vznikl snad po roce 1787, současná podoba klasicistní z roku 1847. V současné době se opravuje.
Rokle se nachází jihovýchodně od Kadaně na silnici II/225. Nedaleko odtud začíná zátopa Nechranické přehrady.
Ivan Grisa , 14.3. 2009

Zámek v Rokli
    Klasicistní zámeček tvoří součást hospodářského dvora v severní části obce, který patřil ke kadaňským městským statkům. Postaven zřejmě koncem 18. století, v Schallerově popisu kraje z roku 1787 ještě nefiguruje. Poprvé ho dokládá katastrální mapa z roku 1842, současná podoba klasicistní z roku 1847. Po roce 1948 v majetku státu, později předán státnímu statku. Momentálně v majetku obce. První zmínka o obci roku 1367, v současné době řada

Ivan Grisa, dle J. Úlovec: Ohrožené hrady, zámky a tvrze Čech, díl 2, 14.3. 2009