Moje místa 0
První zmínka o kostele v Pardubičkách pochází z roku 1295. Byl snad součástí dominikánského kláštera či dvora. Vypálen husity 1421, obnoven do 1512. Novogotické rozšíření 1904–05 (B. Dvořák), generální oprava 2007–2008.
Severní průčelí
Graficke pismenko Areál kostela sv. Jiljí stojí u křižovatky ulic Kyjevská a Průmyslová. U vchodu na hřbitov malé parkoviště. Nejbližší zastávky MHD Kyjevská (trolejbusy 2 a 27, autobusy 12, 22, 28) a Pardubičky (trolejbusy 2 a 27, autobusy 12, 28).
Pravidelné bohoslužby se konají v neděli od 17.00.
Ivan Grisa , 13.3. 2009

Kostel svatého Jiljí v Pardubicích - Pardubičkách
    První zmínka o kostele (kapli) v Pardubičkách pochází z roku 1295. Byl snad součástí dominikánského kláštera či dvora, měli zde být pohřbeni rodiče Arnošta z Pardubic (Arnošt ze Staré s manželkou). Vypálen husity 1421, obnoven jako pozdně gotická stavba do roku 1512. V letech 1729 a 1754 zaměřen úředníky dvorského stavebního úřadu. Oprava 1857, novogotické rozšíření s novým hlavním průčelím v letech 1904–05 (B. Dvořák), generální oprava

Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 3; webové stránky pardubického arciděkanství, 13.3. 2009