Jedna z nejmladších dřevěných zvonic v Čechách vznikla snad s použitím materiálu ze starší stavby po I. světové válce. Koncem 80. let 20. století výrazná přestavba (demolice obvodové zdi, úprava tvaru a krytiny střechy).
Zvonice od jihovýchodu
Graficke pismenko Areál kostela sv. Jiljí stojí u křižovatky ulic Kyjevská a Průmyslová. U vchodu na hřbitov malé parkoviště. Nejbližší zastávky MHD Kyjevská (trolejbusy 2 a 27, autobusy 12, 22, 28) a Pardubičky (trolejbusy 2 a 27, autobusy 12, 28).
Ivan Grisa , 13.3. 2009

Zvonice u kostela svatého Jiljí v Pardubicích - Pardubičkách
    Původní zvonice je doložena nákresem z roku 1754, vzhledem k bezvěžovému kostelu zřejmě s výrazně starší tradicí. Jednalo se o rozložitou osmibokou stavbu štenýřové konstrukce. Zanikla zřejmě za I. světové války nebo krátce po ní. Nahradila ji jedna z nejmladších dřevěných zvonic v Čechách, která vznikla snad s použitím materiálu ze starší stavby po I. světové válce. Koncem 80. let 20. století výrazná přestavba: obvodová pseudoslohová zeď byla

Ivan Grisa, dle K. Kuča, České, moravské a slezské zvonice, 13.3. 2009

Pardubický kraj