Moje místa 0
Rondokubistická stavba architekta Pavla Janáka z let 1921–3 doplněná kolumbariem od Karla Řepy z roku 1935 a technologickou přístavbou z 90. let 20. století v západní, novější části pardubického městského hřbitova.
Hlavní (severní) průčelí
Graficke pismenko Krematorium je přístupné hlavní bránou hřbitova z ulice Pod břízkami. Zde je možno zaparkovat či využít zastávku MHD Krematorium (autobusové linky 6 a 10).
Ivan Grisa , 13.3. 2009

Krematorium v Pardubicích
    Nejvýznamnější realizovaná rondokubistická stavba architekta Pavla Janáka z let 1921–23 doplněná funkcionalistickým kolumbariem od Karla Řepy z roku 1935 a technologickou přístavbou z 90. let 20. století. Stojí v hlavní ose západní, novější části pardubického městského hřbitova. Krematorium si "zahrálo" ve filmu režiséra Juraje Herze Spalovač mrtvol.