Zrekonstruovaná barokní kaple z 19. století se čtrnácti kapličkami a pramenem léčivé vody.
Pohled
Graficke pismenko Ke kapli se dostaneme po žluté turistické trase 1,5 km z osady Stříteže (obec Litochovice) nebo z obce Milejovice. (pozn. na starších turistických mapách žlutá trasa vede po pěšině do obce Kuřimany). Dobrá Voda je poutní místo, dva a půl kilometru od Milejovic. Nachází se na úbočí vrchu Vráž (647,3 m n. m.) odkud je pěkný výhled do okolní krajiny. Kostel byl postaven u studánky, podle níž nese celé místo jméno, Dobrá Voda. Kostel je zasvěcen k poctě Královny Nebeské Nejblahoslavenějsí Panny Marie. Okolo kostela vede křížová cesta. Ta je tvořená čtrnácti kapličkami. Voda ze studánky má být podle pověsti léčivá. Voda má trojnásobný obsah radonu než je obvyklé. Mše ...
Internet, 10.3. 2009

historie

Kaple čí spíše malý kostel je zasvěcen Panně Marii postavená v 19. století. Stavba byla zahájena v roce 1889 a následně dokončena 29. května 1891. Celá stavba – kostel i křížová cesta – byla postavena z příspěvků dárců z Milejovic, farností Hoštické, Paračovské a Jinínské a dalších sponzorů. V roce 1891 byl kostel a křížová cesta vysvěcena. Okolo kaple je čtrnáct kapliček křížové cesty s malovanými obrazy. U kaple je starší barokní kaple nad

Strakonice  (ST)
    Milejovice