Moje místa 0
Zvonice je pravděpodobně pozůstatkem kostela, postaveného roku 1523 pod zdejším hradem. Není vyloučeno, že se jedná o starší objekt, který byl součástí opevnění předhradí. Po požáru 1768 bylo postaveno horní patro, současný vzhled po opravě 1996.
Zvonice se hřbitovní zdí
Zvonice dominuje podhradnímu hřbitovu. Příchod po dvojramenném schodišti z uličky, vedoucí k hradu. Zde možné i parkování.
Ivan Grisa , 9.3. 2009

Zvonice v Jestřebí
    Původ zvonice není zcela jednoznačně prokázán. Její spodní část (přízemí a první patro) by mohla být buď součástí opevnění předhradí (pokud pochází z 15. století), nebo kostela, postaveného podle zprávy z makovice sanktusíku nového kostela roku 1523. Obranné funkci se zdá nasvědčovat gotický portálek v prvním patře, přístupný vnějším schodištěm na severní straně zvonice. Po požáru, který roku 1768 zničil celé městečko, byla zvonice zvýšena o

Ivan Grisa, dle K. Kuča, České, moravské a slezské zvonice, webová stránka obce Jestřebí, 9.3. 2009