Moje místa 0
Hrádek stával severovýchodně od Rousínova u Svoru. R.1776 na vršku, kde asi stával, údajně objeven sklep. V r.1794 prý ještě byly patrné základy obytné budovy. Ze staveb hrádku se dodnes již nedochovalo nic, asi se jednalo jen o malé dřevěné sruby.
Rousínovský hrádek - celkový pohled
2003 ©Puffin Puffin
Graficke pismenko Ves Rousínov leží 2 km severně od Svoru. Rousínovský hrádek stával v lese asi 800 m severovýchodně od Rousínova. Roku 1776 byl na vršku, kde asi Rousínovský hrádek stával, údajně objeven sklep. V roce 1794 prý ještě byly patrné základy obytné budovy, ale již v polovině 19. století byl vršek zarostlý lesem a nic nenasvědčovalo tomu, že na něm byla nějaká stavba. O vzniku ani původu hrádku není nic známo. Písemné zprávy se o něm nedochovaly, neznáme ani jeho jméno a v literatuře se objevuje pod různými názvy. V roce 1996 byl proveden povrchový průzkum, Který naznačil, že zde patrně bylo jen jednoduché opevnění. Mohlo se jednat o předsunuté ...