Červený cihlový, původně evangelický kostel, byl vystavěn v letech 1896–1899 v novogotickém stylu. V letech 1976–1979 adaptován pro opavský okresní archiv.
Původně evangelický kostel v Opavě
Pohled od západu z Lidické ulice.
© Pavel Vítek 02/2009
Červený cihlový kostel, kdysi evangelický, stojí na křižovatce Olbrichovy a Lidické ulice, asi 300 m jihozápadně od centra města – Horního náměstí.

turistické

Vstoupit dovnitř můžete jako archivní badatelé každé pracovní pondělí a středu od 8.00 do 17.00. Setkáte se tu s velmi profesionálním a vstřícným přístupem, ale kromě vstupní chodby a badatelny moc neuvidíte...

historie

Původně kostel evangelické církve byl postaven v letech 1896–1899 v novogotickém slohu se secesními detaily, podle projektu architekta Ferdinanda Hickela, stavitelem Juliem Lundwalem. V letech 1976–1979 adaptován pro okresní archiv v Opavě a tomuto účelu složí dodnes.

Opava  (OP)
    Opava