Jednolodní, původně gotický kostel přestavěný kolem roku 1532 a obnovený barokně. Na vnější stěně lodi zazděna deska s letpočtem 1532 se jménem Mistra Jana Husa. U kostela zděná zvonice.
Zvonice a kostel od východu
© Ivan Grisa 04/2010
Graficke pismenko Severovýchodně nad vsí uprostřed hřbitova je k nalezení původně gotický kostel Povýšení sv. Kříže. Kostel byl ve 14. století označován jako farní. Kolem roku 1532 přestavěn barokně. Kostel je jednolodní čtvercová budova s pravoúhlým presbytářem a obdélníkovou sakristií a oratoří po stranách. Na jižní straně kostela je zazděna špatně čitelná pískovcová deska s nápisem: Mistr Jan Hus tu s. Girzi leta 1532.
V průčelí kostela je půlkruhový potál s erbem. Kazatelna se čtyřmi soškami evangelistů byla postavena kolem roku 1700.
V rohu hřbitova je umístěna zděná hranolová zvonice.