Zřícenina věže je posledním zbytkem kostela, připomínaného poprvé 1374 a zbořeného v polovině 18. stol. Větší část věže se zřítila 1. 12. 2002.
Zřícenina věže od východu, vlevo bývalá fara
Graficke pismenko Mukařov (součást obce Lovečkovice) je přístupný po silnici II/240. Obec stojí na hřebeni, mířícímu od vrcholu Bukové hory k východu. Zřícenina kostelní věže uzavírá vesnici na konci směrem k Bílému Kostelci, bývalá fara stojí přes silnici.
Autobusové spojení z Ústí nad Labem (zastávka na křižovatce silnice II/240 na horním konci vsi), parkování možné přímo u hřbitovní zdi. Vlastní areál vzhledem k nebezpečí zřícení zbytku věže nepřístupný.
Ivan Grisa , 31.1. 2009

Zřícenina kostelní věže v Mukařově u Lovečkovic
    Kostel v Mukařově, ležícím v jedné z nejvyšších trvale obydlených poloh Českého středohoří, se připomíná poprvé roku 1374. Potřebám obce sloužil až do stavby nového kostela sv. Františka Serafinského, která vyrostla v letech 1751–54 podle projektu O. Krebse za úvozovou cestou východně od původního. Gotický kostel byl zbořen, zachovala se jen věž, která dále sloužila jako zvonice. Po roce 1945 byly kostel i zvonice s přilehlým hřbitovem

Ivan Grisa, dle Umělecké památky Čech, svazek 2, K. Kuča, České, moravské a slezské zvonice, server www.kostely.tnet.cz, 1.2. 2009

popis

Věž byla před svým zřícením hranolová, čtyřpatrová, se stanovou střechou. V prvním patře se nacházel lomený portálek a okno s profilovaným ostěním, v dalších patrech malá gotická okénka bez kružeb. Čtvrté zvonové patro se otevíralo čtyřmi velkými segmentově zaklenutými okny, bylo zřejmě dostavěno v době baroka. U východní stěny věže stály části západní zdi lodě gotického kostela, zbořeného v polovině 18. století. Po zřícení zůstala stát západní