Obdélná kaple z r. 1711, r. 1783 zrušena výnosem Josefa II. Obnovena jako hřbitovní v roce 1830. Tomuto účelu sloužila do r. 1912.
pohled od severozápadu
© Milan Caha 01/2009
Graficke pismenko Obdélná kaple s trojbokým presbytářem a věžičkou nad ním byla založena roku 1711 na Pražském předměstí. Zasvěcena byla sv. Isidoru, oblíbenému patronu rolníků. V místě oltáře stála umělecky cenná dřevěná polychromovaná socha světce v životní velikosti. Za reforem císaře Josefa II. byla kaple roku 1783 zrušena. Znovu byla vysvěcena roku 1830 jako hřbitovní, když byl kolem ní zřízen nový městský hřbitov. Ten sloužil do roku 1912, kdy již nestačil kapacitně a kdy byl přestěhován na dnešní místo za město. Kaple byla opravena na počátku 21. století.