Původně gotický kostel ze 14. stol. (zachován gotický presbytář), v r. 1744 přestavěn barokně, snad podle Ignáce Kiliána Dienzenhofera. Empírová věž přistavěna v roce 1832.
Graficke pismenko Kostel stojí uprostřed původní návsi. Nedaleko něj je budova bývalé školy (obec zvažuje její využití jako muzeum), dub sv. Václava (údajně zasazený sv. Ludmilou při narození vnuka) a místo, kde stávala stochovská tvrz.
24.1. 2009

historie

Původně gotický kostel ze 14. století, v roce 1744 byla přistavěna barokní loď, snad podle plánů Ignáce Kiliána Dienzenhofera. Empírová věž v západním průčelí byla přistavěna v roce 1832. Většina vybavení je barokní, oltář s obrazem sv. Václava (malíř I. Chládek) je z konce 18. století. V kostele je i figurální náhrobník z roku 1563.