Neogotický kostel se šestibokou věží krytou zdvojenou jehlancovou střechou postavený v letech 1903–1904 podle plánu architekta Julia Zeissiga z Lipska.
Evangelický kostel
© Luděk Pitter 03/2007
Graficke pismenko Evangelický kostel najdeme v severozápadní části Nejdku. Stojí na malém návrší, uprostřed oploceného pozemku spolu s farou. Kostel je postaven v neogotickém slohu a jeho šestiboká věž je kryta zdvojenou jehlancovou střechou. Z náměstí Karla IV. v Nejdku se ke kostelu dostaneme Poštovní ulicí.

historie

Nejdecko patřilo Šlikům, kteří přijali za své učení reformátora Martina Luthera. Po roce 1620 došlo k nástupu protireformace a až toleranční patent císaře Josefa II. z roku 1781 povolil znovu evangelické bohoslužby, které se v Nejdku po roce 1620 konaly po prvé roku 1873. Kostel byl postaven dvěma nejdeckými staviteli K. A. Ottem a Alfredem Möcklem v letech 1903 až 1904 podle plánu architekta Julia Zeissiga z Lipska. V roce 2007 byl kostel s